Κρυπτονομίσματα Bitcoin Ethereum Zcash Ripple
Χρηματοοικονομικά

Κρυπτονομίσματα – Το χρήμα του αύριο χτίζεται σήμερα! Εκτιμήσεις για το 2023


Animated Banner

 

Κρυπτονομίσματα – Το χρήμα του αύριο χτίζεται σήμερα!

Ένας σωστός alpha male γνωρίζει όλους τους τρόπους να βγάζει λεφτά.

Και τι πιο εύκολο σήμερα από το να βγάλεις χρήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία είναι ευκόλως προσβάσιμη απ’όλους όσοι διαθέτουν έστω μια τραπεζική κάρτα;

«Μα το κρύπτο έπεσε!» – θα πει κάποιος.

Ακριβώς, και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αγοράζεις, και όχι όταν έχει γράψει επί τρία ή επί τέσσερα της προηγούμενης ανώτερης τιμής.

Το Bitcoin (BTC) που είναι πλέον σε όλους γνωστό, κινείται σε κύκλους τετραετίας. Η σύντομη περιγραφή της λειτουργίας αυτών των κύκλων είναι η εξής:

Εντός του κώδικα του BTC υπάρχει προγραμματισμένος μηχανισμός μείωσης του πληθωρισμού. Στον προηγούμενο κύκλο η παραγωγή BTC ανά mining block μειώθηκε απο 12.5 σε 6.25. Στον επόμενο κύκλο, που ξεκινάει Απρίλιο του 2024, η παραγωγή πέφτει στο 3.125.

Το mining block πρακτικά σημαίνει μια σειρά από λυμένα μαθηματικά προβλήματα και αλγόριθμους στο λύσιμο των οποίων συμμετέχουν πολλοί επεξεργαστές, στους οποίους μετά μοιράζεται η ανταμοιβή σε BTC αναλόγως τη συμμετοχή που είχαν.

Τι σημαίνει αυτό; Το λεγόμενο mining του BTC έχει κάποιο κόστος σε ρεύμα, μηχανήματα κτλ. Εάν η απόδοση πέφτει στο μισό, το αρχικό κόστος παραγωγής ανεβαίνει επί δυο. Συνεπώς, αυτό θα σημαίνει άρνηση των miners να δεχτούν να πουλήσουν κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ πλέον διαθέτουν μέσα να δανείζονται, χρησιμοποιόντας το BTC ως εγγύηση.

Το Crypto είναι εδώ για να μείνει.

Επιπλέον, το BTC αποτελεί το βασικό μέρος σε πολλά ζεύγη ανταλλαγής ανάμεσα σε κρυπτονομίσματα σε όλα τα γνωστά ανταλλακτήρια, προκειμένου να μπορείς να αγοράσεις οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα, άρα, το ακριβό BTC σημαίνει αύξηση τιμής σε όλα κυριολεκτικά τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

«Μα ο τάδε αγόρασε BTC στα 69.000 και τώρα είναι στα 15.000 και έχασε τα λεφτά του!»

Εάν πούλησε, τα έχασε. Αν έχει ακόμα το Bitcoin, απλώς δέσμευσε τα λεφτά του για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει. Γιατί το 1, 0.5 ή 0.25 BTC εξακολουθούν να’ναι 1, 0.5 ή 0.25 BTC και θ’αυξηθούν σε αξία ξανά και ξανά όσο περνάει ο χρόνος. Ο βασικός κανόνας για κέρδη είναι να αγοράζεις στο βαθύ κόκκινο σε μεγάλες πτώσεις και να πουλάς σε βαθύ πράσινο όταν όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Όχι το αντίστροφο. Σε περίπτωση που έχεις κάνει το λάθος να κάνεις το αντίστροφο, απλώς περιμένεις τον επόμενο κύκλο.

Το κρύπτο απαιτεί 3 πράγματα. Αναμονή, επιμονή και υπομονή. Και φυσικά, το να μην επενδύεις χρήματα που δεν σου περισσεύουν και μπορεί να τα χρειαστείς άμεσα, και σαφώς και να μην πουλάς με ζημία, γιατί μόνο τότε χάνεις τα χρήματά σου.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, τα κρυπτονομίσματα έχουν ‘’πεθάνει’’ πάνω από 600 φορές σε ανακοινώσεις μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρ’ όλα αυτά όμως συνεχίζουν να ‘’ανασταίνονται’’ κάθε 4 χρόνια σε ακόμα μεγαλύτερες τιμές.

Πόσες φορές έχει ανακηρυχθεί “νεκρό” το Bitcoin

Κι άλλα άρθρα στην κατηγορία Συμβουλές

Share: