sugar dating
Lifestyle,  Online Dating,  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι είναι το Sugar Dating κι αν θα μου ανέβει το ζάχαρο;


Animated Banner

Τι είναι το Sugar Dating κι αν θα μου ανέβει το ζάχαρο;

Εν συντομία, το ζάχαρο όχι, το ηθικό – ίσως, το ανήθικο, σίγουρα.

Το Sugar Dating είναι ένας όρος που έχει κερδίσει δημοφιλία τα τελευταία χρόνια στο χώρο του dating. Σε αυτόν τον τύπο σχέσης, ένας άνδρας ή μία γυναίκα, που είναι γνωστός ως “Sugar Daddy” ή “Sugar Mommy”, συναντάει έναν άλλον άνθρωπο που είναι γνωστός ως “Sugar Baby”. Ο Sugar Daddy ή η Sugar Mommy παρέχουν οικονομική ή άλλου είδους στήριξη στο Sugar Baby σε αντάλλαγμα για σεξουαλικές υπηρεσίες και συντροφιά.

Οι σχέσεις Sugar Dating μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των εμπλεκόμενων ατόμων. Μπορεί να περιλαμβάνουν συχνά ραντεβού, ταξίδια, δώρα και άλλα προνόμια. Ωστόσο, οι σχέσεις αυτές συνήθως δεν είναι μόνιμες και μπορεί να λήξουν όταν το άτομο δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες τους, ή για τον πολύ απλό λόγο πως δεν βασίζονται σε κάτι βαθύτερο πέρα από την απλή σωματική έλξη – από τη μία, και οικονομική ανάγκη – από την άλλη μεριά.

Η πρακτική του Sugar Dating έχει δημιουργήσει αρκετές συζητήσεις και κριτική. Κάποιοι το βλέπουν ως μια μορφή πολυτέλειας και ευκαιρίας για τα Sugar Babies να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους και να ανταποκριθούν σε καθημερινά έξοδα και υποχρεώσεις. Κάποιοι άλλοι το θεωρούν ως μια μορφή εκμετάλλευσης των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων από τα ανώτερα, καθώς κι ότι εντείνει τις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα. Αλλοι αντιθέτως, πιστεύουν το εντελώς αντίστροφο, πως είναι μια μορφή οικονομικής εκμετάλλευσης των μοναχικών ατόμων που είναι πρόθυμα να πληρώνουν για λίγη συντροφιά.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια σχέση αυτού του τύπου, σκεφτείτε πρώτα για ποιούς λόγυς το κάνετε, και αν κάτι τέτοιο σας γεμίζει σαν άνθρωπο. Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε τα όρια σας και να τα ξεκαθαρίζετε στον σύντροφό σας.

Σε γενικές γραμμές, όλες οι σχέσεις αυτού του είδους πρέπει πάντα να καθορίζονται από τη συναίνεση και των δύο πλευρών και τη βασική αρχή πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Όπως όλες οι σχέσεις, πρέπει να βασίζονται στη σωστή επικοινωνία, χωρίς κενά και υπόνοιες, και να ξεκαθαρίζουν και οι δυο από την αρχή τι ακριβώς ζητάνε ο ένας από τον άλλον. Να σημειώσουμε επίσης πως το Sugar Dating αποτελεί μία σχέση συναίνεσης ανάμεσα σε δύο ενήλικες, όπου και οι δύο πρέπει να τηρούν κάποιους προσυμφωνημένους όρους. Η πορνεία θεωρείται παράνομη ή ελεγχόμενη στις περισσότερες χώρες, ενώ το Sugar Dating όχι.

Σήμερα, αρκετές πλατφόρμες dating προσφέρουν σε όσους επιθυμούν να βρουν σύντροφο για Sugar Dating την επιλογή να τον αναζητήσουν. Sites όπως το AshleyMadison και το KoronaDates επιτρέπουν στους χρήστες τους να δηλώσουν στο προφίλ τους αν αναζητούν τέτοιου είδους σχέσεις. Αντιθέτως, άλλες πλατφόρμες όπως το Badoo και το Tinder απαγορεύουν στους χρήστες να αναζητούν Sugar σχέσεις και διαγράφουν λογαριασμούς σε περίπτωση παραβάσεων αυτών των όρων χρήσης.

Κι άλλα άρθρα στην κατηγορία Online Dating

Share: