Η υγεία των μαλλιών του άνδρα το 2024
Σήμερα θα αναλύσουμε τι βρίσκεται πίσω από την υγεία των μαλλιών του άνδρα.
Μια αρκετά πονεμένη υπόθεση στον ανδρικό πληθυσμό σήμερα αποτελεί το θέμα της τριχόπτωσης.
Ναι μεν ένας σωστός alpha male μπορεί να δείχνει ωραίος και με ξυρισμένο κεφάλι, όμως αυτό το look δεν πηγαίνει σε όλους.
Βασικό παράγοντα στην εξέλιξη της ανδρικής κόμης παίζει η κληρονομικότητα, σε συνδυασμό με την υγεία του προστάτη.
Πρόωρη αλωπεκία στους άνδρες μπορεί να είναι δείκτης κάποιας προστατικής δυσλειτουργίας και καλό είναι ένας άνδρας που παρατηρεί υπερβολική τριχόπτωση σε νεαρή ηλικία να επικοινωνήσει με έναν ουρολόγο-ανδρολόγο για περάσει από εξετάσεις.
Συνοπτικά, η ανδρογενής αλωπεκία δημιουργείται από την υπερπαραγωγή οξειδωμένης τεστοστερόνης DHT, η οποία μπλοκάρει τη λήψη θρεπτικών συστατικών από την τρίχα, με αποτέλεσμα η τρίχα σταδιακά να ατροφεί, έχοντας όλο και μικρότερο κύκλο ζωής και τελικά μειώνεται σε μικροσκοπικό χνούδι. Οι ευαίσθητες στην ορμόνη DHT τρίχες κατά κανόνα είναι αυτές στο μπροστινό και στο επάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ αυτές που βρίσκονται πίσω και στα πλαϊνά συνήθως επηρεάζονται ελάχιστα.
Σε περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών για την διόρθωση της αλωπεκίας, οι αναίσθητες αυτές τρίχες αποτελούν τη δότρια περιοχή, από την οποία λαμβάνονται θύλακες που μετεμφυτεύονται στο τμήμα της κεφαλής όπου η τρίχα έχει ατροφήσει. Στα πρώιμα στάδια, η ανδρογενής αλωπεκία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, όπως η φιναστερίδη και η δουταστερίδη, καθώς και με τοπική εφαρμογή μινοξιδίλης. Αρκετοί άνδρες έχουν καταφέρει να έχουν θετικά αποτελέσματα μετά από συνεχόμενη χρήση συνδυασμού φιναστερίδης με μινοξιδίλη. Οι περισσότεροι από αυτούς κατάφεραν να σταματήσουν την τριχόπτωση, ενώ αρκετοί πέτυχαν μέχρι και την αναστροφή της.
Επικοινωνήστε με έναν ουρολόγο-ανδρολόγο και έναν δερματολόγο για να σας ενημερώσει αναλυτικότερα και να κρίνει αν η λήψη αυτών των φαρμακευτικών σκευασμάτων είναι κατάλληλη για εσάς.