Lifestyle,  Online Dating,  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

3 Συμβουλές αυτοβελτίωσης – Γιατί πρέπει να είσαι εσύ και όχι κάποιος άλλος


Animated Banner
Μια από τις βασικές συμβουλές αυτοβελτίωσης για τον άνδρα:

Όταν πρόκειται για γνωριμίες, αρκετός κόσμος πιστεύει πως χρειάζεται να αλλάξεις αυτό που είσαι προκειμένου να προσελκύσεις το αντίθετο φύλο. Προσπαθούν να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί. Να δείχνουν πιο δραστήριοι, να κρύβουν τις παραξενιές τους, να κρύβουν κάποια ενδιαφέροντα και χόμπι και να προσποιούνται πως τους αρέσουν άλλα που μπορεί να θεωρηθούν πιο ενδιαφέροντα.

Όμως, η αλήθεια είναι πως το να είσαι ο εαυτός σου έχει μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται για μια σοβαρή γνωριμία. Οι λόγοι αυτού είναι οι εξής:

Πρώτον, το να είσαι ο εαυτός σου βοηθάει να προσελκύσεις το σωστό είδος ατόμου. Όταν προσποιείστε κάτι το οποίο δεν είστε, είναι πολύ πιθανό να τραβήξετε κάποιον που να μην σας ταιριάζει καθόλου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα εκνευρισμούς, διαφωνίες και ερωτική απογοήτευση. Από την άλλη, όταν δείχνετε τον γνήσιο εαυτό σας, είναι πιο πιθανό να τραβήξετε το άτομο που θα σας εκτιμάει γι’αυτό που είστε. Έτσι, είναι εύλογο να προσελκύσετε πιο εύκολα άτομο που θα μοιράζεται το χιούμορ, τα ενδιαφέροντα, τις αξίες και τα γούστα σας.

Εδώ να σημειώσουμε πως δεν χρειάζεται κάποιος να προσπαθεί να βρει τον απόλυτο κλώνο του, που μοιράζεται ακριβώς τα γούστα του, γνωρίζει ό,τι γνωρίζει κι ο άλλος, και συμφωνεί σε όλα μαζί του. Μια τέτοια σχέση αργά ή γρήγορα θα γίνει κουραστική. Σημαντικό είναι τα ενδιαφέροντα των δυο να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να συμφωνούν 100% σε όλα.

συμβουλές αυτοβελτίωσης

Δεύτερον, το να είσαι ο εαυτός σου βοηθάει στο να χτιστεί εμπιστοσύνη σε μια σχέση και να δημιουργήσει ειλικρίνεια, οικειότητα, χημεία και καλή επικοινωνία. Όταν δεν είστε ο γνήσιος εαυτός σας, δείχνετε σαν να παίζετε θέατρο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην επικοινωνία και το οποιοδήποτε συναισθηματικό δέσιμο μπορεί να δημιουργηθεί με τον σύντροφό σας. Όταν όμως εκφράζετε τον εαυτό σας ανοιχτά, δημιουργείτε θεμέλια για μια πιο σοβαρή και δυνατή σχέση, βασισμένη στο σεβασμό, τη γνήσια εκτίμηση και την εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο και εσείς, και η σύντροφός σας θα νιώθετε μεγαλύτερη άνεση μαζί και θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια σχέση μεγαλύτερης διάρκειας που θα σας γεμίζει περισσότερο.

Τρίτον, το να είστε ο εαυτός σας, σας βοηθάει να νιώθετε και να κινείστε πιο άνετα. Όταν προσπαθείτε να φαίνεστε ως κάτι που δεν είστε, θα πρέπει συνεχώς να προσέχετε μην καρφωθείτε και δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά εξαντλητικό και μπορεί να οδηγήσει σε συνεχόμενο άγχος. Αντιθέτως, το να είστε ο εαυτός σας είναι χαλαρωτική και ήρεμη εμπειρία και θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο να απολαύσετε τον χρόνο σας με την σύντροφό σας.

Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ο πραγματικός σας εαυτός είναι πάντα τέλειος και ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε να τον βελτιώσετε με κάποιον τρόπο. Ουδείς αναμάρτητος και παντού υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Και πάνω απ’όλα, να θυμάστε πως δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Κάτι τέτοιο είναι φύσει αδύνατον.

Alpha Male GR team

Share: